Ik ben Eddy Stuyck, geboren te Merksem, 4 januari 1952. Als kind hield tekenen me veel bezig.
Als jonge man was ik reeds gefascineerd door kunst vooral de werken van de oude meesters maakten sterke emoties los.
Ook was ik getroffen door de perfectie van de beelden van de oude Grieken en van de Italiaanse meesters als Michelangelo. (Later werd mijn horizon meer verruimd naar meer hedendaagse "meesters".)
Heel kortstondig volgde ik academie (van een echte opleiding was niet echt sprake). Veel leerde ik door te kijken en gaan kijken naar musea en tentoonstellingen, terwijl ikzelf experimenteerde met kleuren en kleurgebruik. Aanvankelijk bestond de uitdaging in het zo getrouw mogelijk maken van kopieƫn; daarna volgde een zachte evolutie naar eigen werk, toch altijd wel beinvloed door de klassieken.

In de wereld van de bronzen beelden zette ik mijn eerste stappen in 2003. Door zijn verscheidenheid en karakteristieken werkt de dierenwereld erg inspirerend op me, en is het een constante bron van boeiend boetseerwerk.

Andalusiƫ..., met zijn arabische verleden, zijn flamenco en zijn prachtige dieren als paarden en stieren, heeft in mijn hart een onuitwisbaar stempel gedrukt. Dat verdient dan ook een aparte plaats in mijn werk en op de website.

Het is vooral de passie die me drijft, het steeds opborrelend verlangen te schilderen en te boetseren.
Heerlijk, rustig, in alle stilte, teruggetrokken op mijn hogergelegen atelier, een oase in een hectische wereld.Stuyck Eddy.